Per què el nostre pernil és cuit i curat?

casacoll-xarcuteria-carnisseria-pernil

Tall de pernil Erre de Vic

El pernil cuit curat Erre de Vic 1952, és considerat un producte gourmet, ja que està fet a partir de peces senceres de porc i es treballa de forma completament manual.
Durant tot el procés d’elaboració s’afirmem el gust, l’aroma i la qualitat pròpies del pernil. I és just en aquest procés on s’obté aquest resultat tan espectacular que el fa tan diferent.

Totes les cuixes fresques, venen principalment de proveïdors de la zona, així evitem que la carn passi per llargs desplaçaments. Aposten sempre per productes de km 0.

Un cop seleccionats es pengen un a un per passar-los a una sala de fred perquè reposin, des d’on passaran a la sala de neteja per retirar si arriba el cas un excés de greix o tendons, la fase posterior és afegir sal i nitrits. El control de temperatura, estat higiènic, i valoració de la carn segueixen sempre la mateixa norma.

És ara quan arriba el moment més important en la producció d’un pernil cuit excel·lent. Per tal que la sal i els nitrits es reparteixin adequadament, els pernils rodaran dins d’un tambor giratori durant més de 10 hores, de manera lenta però sense parar.

Un cop passades aquestes 10 hores com a mínim, el pernil tornarà a reposar durant més de 3 dies en una sala de fred, per això en podem dir cuit curat. Si es curen menys de tres dies serien només cuits, sense curar.
Un cop cuits els envasaren al buit i ja estan disponibles per ser llescats.

No s’utilitzen ni colorants ni aromes carnis. El color, olor i paladar surten de la combinació de les transformacions hagudes durant dels processos de curació i cocció.

Ara, només, cal que facis la prova. Vine a Xarcuteria Casa Coll i demana pernil cuit curat Erre de Vic. Tanca els ulls i tasta’l. Que et sembla? Bo, eh!

casacoll-xarcuteria-carnisseria-pernil cuit

Peça de pernil cuit Erre de Vic