TRIPA NATURAL O ARTIFICIAL ?

casacoll-xarcuteria-carnisseria-salsitxa

Salsitxa amb tripa natural

…Evidentment Natural

A xarcuteria CASA COLL elaborem embotits tradicionals de forma artesana que sempre s’emboteixen amb tripa natural. Les tripes procedeixen generalment del porc, ovelles, cabres, vaques i en poques ocasions de cavall. Entre les seves propietats trobem que és permeable, elàstica i resistent. La seva porositat permet que el producte respiri i això manté tot el sabor, olor i textura de l’embotit. En el cas dels curats, com el fuet llonganissa… permet la sortida de l’aigua per l’assecat de les peces.

Com saber que es natural?

Per saber que una tripa és natural i no artificial, hem de trobar un tacte suau i carnós a la mossegada. També podrem observar que en el lligat el budell pren una forma curva donat per la seva elasticitat i no fa les arrugues pròpies com si d’un plàstic o paper es tractés.

Es pot menjar la tripa natural?

Si, amb tota seguretat. L’escorxador porta la mocada a les triperies que s’encarreguen de seguir un protocol estandaritzat de neteja, selecció i calibració. És un producte microbiologicament segur.

Son totalment comestibles i es digereixen facilment.

casacoll-xarcuteria-carnisseria-embotint

Embotint llangonissa